Over Ons

WIE WIJ ZIJN

De Kraakfabriek Escape Games is een project van Simon en Jakob. Twee broers, maar bovenal gepassioneerde ondernemers, creatievelingen, makers, vakmannen. De rest van onze ploeg bestaat uit enthousiaste jonge mensen met een passie voor een uitstekend spel!

WAT WIJ DOEN

Bij het maken van de escape rooms van kraakfabriek escape games in Antwerpen gebruiken we graag onze lasercutter. Zo maken we unieke en zeer speciale decors.

Een goede escape game moet een unieke ervaring zijn. Elke keer wanneer we zelf een escape game gaan spelen hopen wij vooral om verrast en verwonderd te worden. Deze verrassing en verwondering gecombineerd met een ijzersterke speldynamiek zijn de kern van een goede escape room.

Bij het maken van een escape game in Belgie is niets te gek. Hier zagen we een paspop in stukken om er een volautomatische waarzegger van te maken.

Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat elke escape game een wereld op zich moet zijn, die bovendien 100% uniek is. Om dit te realiseren werken we in een groot atelier dat heel wat in huis heeft. Het is ook geen geheim dat we het gewoon heel leuk vinden om de meest vreemde objecten te maken.

Hebt u ooit al eens een van uw wanden omgebouwd tot een reuzengroot doolhof, of van een paspop een sprekende waarzegger gemaakt?

ONS VERHAAL

We maken alle rekwisieten voor onze escape games zelf. Elk stuk bij de kraakfabriek escape rooms heeft een unieke en mysterieuze uitstraling.

2016

In de zomer van 2016 startten we onze eerste escape room, gewoon omdat het ons fantastisch leuk leek om te doen. Noem het een serieus hobby-project waarin we onze creativiteit en technisch vernuft naar hartelust konden uitleven. Ons project kreeg de naam Bazaar Miljaar Escape Games, en we kregen voor een aantal maanden een verdieping in de leegstaande A-tower ter beschikking om ons uit te leven.

Deze stukken voor onze escape rooms zijn gemaakt van hout en bladgoud.

De Bunker

Ondanks het tijdelijke karakter was het het doel om een spannende en vernieuwende escape room neer te zetten met een ijzersterke speldynamiek. Vergeet raadseltjes, sleutels en slotjes, we maken er iets helemaal anders van. Ons spel De Bunker was geboren. Het werd een speciale escape room, vol grote uitdagingen die in team uitgevoerd moet worden. Het spel kreeg een heel technisch uiterlijk, maar niets is minder waar... de oplossingen zijn er nooit technisch!

Van tekening tot uitvoering met een prachtig resultaat. Deze waarzegger voor in een escape game maakten we volledig zelf.

2017

We hadden de smaak te pakken. Escape games bedenken, maken en organiseren zijn fantastisch om te doen! Tijd om te professionaliseren. Dit kregen we voor elkaar onder een nieuwe naam en een nieuwe locatie. De Kraakfabriek Escape Games was geboren; en sinds begin 2017 waren we te vinden in het oude postgebouw aan de Groenplaats in Antwerpen. Opnieuw tijdelijk; maar wel onder hetzelfde dak als de foodmarket Mercado.

Het is niet te onderschatten hoeveel je leert wanneer je mensen je eerste escape room ziet spelen... Tijdens de verhuis gaven ons eerste spel De Bunker dan ook een serieuze upgrade. En meer nog, we stampten een tweede spel uit de grond.

Een volledig mechanische puzzel in een van onze escape rooms. Lost u dit doolhof op?

De Kraak

De escape room De Kraak moest een meer intuïtieve escape room worden; met als uitgangspunt een speldynamiek waarin een sterke mix van kleinere parallel uit te voeren uitdagingen en centrale puzzels die met het hele team moeten worden overwonnen centraal staat. Uiteraard uitgevoerd in onze geheel eigen stijl waarin teamwork, verwondering en technisch vernuft de toon zetten. Bij de realisatie van deze escape game werd fijn schrijnwerk en oog voor detail veel belangrijker. We stapten hier ook af van een technisch uiterlijk. Toch zit er zeker niet minder technologie in het spel... het mooie is dat het allemaal verborgen zit!

Een escape room met een mysterieuze piano? Een spannende teambuilding is gegarandeerd.

2018-2019!

In 2018 groeien wij door naar een nieuwe locatie. En er werd ook hard gewerkt aan een fantastische nieuwe escape room 'De Illusionist'. En het is iets heel speciaals geworden. We hebben er 14 maanden aan gebrainstormd, getekend, gezaagd, gesneden, gesoldeerd en geprogrammeerd, en daarbij nog eens de hulp gekregen van twee begeesterde scenarioschrijvers. We verlegden onze grenzen op de vlakken van spelbeleving, techniek, interactiviteit en afwerking. De foto's op deze pagina lichten alvast een klein tipje van de sluier.

Een escape game is spannend en beklijvend. De klok tikt terug en de adrenaline gaat door je lijf, zoals in deze duikboot.