Escape room met kinderen

Een escape room spelen met het gezin

Een escape room is een hele leuke activiteit om met de familie of het gezin te doen. Het is super leuk om gezellig samen uitdagingen te overwinnen en een spannend avontuur mee te maken. De meeste uitdagingen in onze escape games zijn zo opgezet dat ze ook voor kinderen heel leuk en haalbaar zijn. Voor de allerkleinsten is er dan weer vanalles om mee te beleven.

Hieronder vind je wat meer informatie over het spelen van escape rooms met kinderen, gezinnen en families.

Vanaf welke leeftijd kan je een escape room spelen?

Vanaf 14 jaar mag je zelfstandig onze escape rooms spelen. Voor kinderen tussen de 12 en de 14 jaar volstaat de begeleiding van 1 volwassene.

Voor kinderen jonger dan 12 jaar zijn onze escape rooms ook heel leuk, maar raden we toch aan om in gemengde groepen van volwassenen en kinderen te komen spelen. De meeste raadsels en uitdagingen zijn van die aard dat ze heel leuk zijn om samen op te lossen. Onze escape rooms zijn zelfs zo opgezet dat echte samenwerking een must is.

Welke escape room is het meest geschikt?

Voor spellen met kinderen raden we heel graag escape room De Kraak aan. Het spel speelt heel intuitief en de uitdagingen en beleving zijn van die aard dat ze voor alle leeftijden geschikt zijn.

Naast De Kraak is ook De Illusionist een goede keuze. Het spel is wat moeilijker en voor de uitdagingen moet je wat meer doordenken. In de Illusionist zetten we ook heel sterk in op beleving: dit is heel leuk voor iedereen met een beetje fantasie en het kan met momenten voor kinderen heel spannend zijn (niet voor bangerikken!).

Escape room De Bunker is wat moeilijker, en door de aard van de uitdagingen het minste geschikt om te spelen met kinderen. Dit raden we enkel aan voor gezinnen met ervaring of oudere kinderen (vanaf 16j).

Dit is een fantastische escape room voor families in Antwerpen.
Een tekening van een raadsel in een escape spel dat ook geschikt is voor kinderen.
Beste puzzel van een escape game in antwerpen om samen met het gezin te spelen
Fysieke escape room uitdaging voor een team bestaande uit een familie
Een escape game met mysterieuze mechanische puzzels zoals deze schets is een leuk uitje om samen met de kinderen te doen
Samenwerking is een vereiste om dit raadsel in de beste escape room van antwerpen op te lossen.